Skattegraveren er en episk musikfortælling om en pionér i dansk etnologi. Forfatteren og skolelæreren Evald Tang Kristensen (1843 – 1929) står i dag som en af de største indsamlere af mundtlig tradition og folkeminder på verdensplan. "Skattegraveren" blev Evald Tang Kristensens posthume kælenavn for et liv dedikeret til den store skat af minder, som han indsamlede hos landbefolkningen på den jyske hede i det 19.århundrede. Komponist og librettist Mauro Patricelli har med afsæt i de originale folkesange komponeret denne biografiske musikfortælling, der med dokumentariske tekster, originale lydfragmenter, video og med et musikalsk univers, der blander avantgarde med klassiske operaelementer, tager publikum med tilbage til den jyske hede anno 1867, og på en opdagelsesrejse ind i menneskers minder.
Dansejæger er en tværfaglig, videnskabelig og eksperimenterende dokumentaropera, som spiller fra 8. - 12. juni 2016 på Betty Nansen Teatret og består af 5 etudes. Der er polyfoniske elementer, der kombinerer jazz, neominimalistisk musik, sang, videokunst og animation for at formidle en skildring, der rører ved emner som den forhastede rejse gennem livet, den eksistentielle frygt for glemsel og undersøgelse af det arkaiske ved at vende blikket mod folketraditioner. Rammefortællingen handler om Danmarks første musik-antroprolog Andreas Fridolin Weis Bentzon (1936-1971), der trods sit korte liv nåede at dokumentere en af de ældste folkemusikalske traditioner i Europa, og dermed bidrog til at redde den fra glemsel.
Man sagde om Ingeborg Sørine Munch, at hun sang allerede fra vuggen. Indvendig og udvendig, for sig selv og for køerne - hun var musikken. I 1960erne optog musiketnolog Thorkild Knudsen Ingeborgs mindeværdige folkesange, og med sin personlige syngemåde blev hun dermed symbol på en for længst uddød musisk urkraft.